VintageBigBlue.org

 

Please Help with my Celestron CI-700


Sep 19, 2003

 


----------------------------

#17199 Sep 19, 2003

I know that you Losmandy members look down upon the Celestron CI-700

mount, however if you can help, I would really appreciate it --

thanks!!



I have a Celestron CI-700 mount (bought it last Christmas). It

seems that,

even when I have the OTA balanced, the motors seem to be working

hard to

slew. The worms are much easier to turn manually with the knobs

(disengaged

from the motors) when the clutches are disengaged as compared to

when the

clutches are tight and engaged with the shaft/bearings/dovetail/OTA.



Are there any web sites that detail how to adjust/tune-up the mount?

Or,

does anyone have the info that they can post on this thread?



Also, it's a good thing I'm kind of "mechanical" because I have had

to

tighten several of the hex (Allen wrench-type) tiny "lock bolts"

that secure

the motors/knobs to their shafts. Has anyone had any experience

with using

Lock-Tite compound on the screws/bolts on the mount when they loosen?



Are there any up-grades to the mount such as more "beefier" RA and

DEC

clutches? It seems that, even when I have these clutches well

tightened, it

is still possible to move the OTA if accidentally slightly

pushed/bumped in

the dark, so to speak.



I am basically happy with the mount and, with it, I have enjoyed many

observing sessions.



What are your experiences with this mount?



I am currently saving up for a Losmandy Gemini GoTo add-on for the

mount and

I am concerned that the Losmandy motors will struggle with the

worms, so to

speak and that the clutches will hold tight.



-- Mike



Contact Us
This Site's Privacy Policy
Google's privacy policies

S
e
n
i
o
r
T
u
b
e
.
o
r
g