RE: [ap-gto] 600goto problem


May 30, 2007

 


----------------------------

#18155 May 30, 2007

I have a 600goto circa 2000, I think it is running keypad 3.06.

It tracks fine, my autoguider guides it fine with nice images, 2 star

alignment works fine, it slews and points with Starry night ascom

control no problem to whatever object I click on in Starry Night 6....



However, if I try to use the keypad to goto an object, star, M number

etc it acts like it is in the southern hemisphere saying the object is

below the horizon. I am locked on Vega and ask for M57... it says "41

degrees below horizon"??

I have my location set properly, time, date, N/S switch..

What could cause this? I must be missing something.

I also have a 900 goto and have not used this 600 for a year or so but

all the settings appear correct, could its memory (eprom?) be corrupted

or something?



Dale

direland@...



----------------------------

#18157 May 31, 2007

Dear Mr. Ireland,







It sounds as if your database has corrupted. Given the age of your

unit, it is probably the result of a dead internal battery. The

battery is not difficult to replace, and the database can be uploaded to

the keypad over the internet, but you will first need to check that your

GTOCPx control box has a current enough chip inside. You will also

need to first upgrade the keypad's firmware to at least v.3.20. I would

recommend that you upgrade to v.4.12. Check out the following links

and contact me directly at Astro-Physics for further information. You

will need a username and password for the firmware upload.

howard@...







www.astro-physics.com/tech_support/mounts/keypad_update/main_inst

.htm







www.astro-physics.com/tech_support/mounts/keypad/keypadbatt.pdf







Mag. 7 skies!







Howard Hedlund



Astro-Physics, Inc.



815-282-1513



---------------



From: ap-gto@yahoogroups.com [mailto:ap-gto@yahoogroups.com] On Behalf

Of Dale Ireland

Sent: Wednesday, May 30, 2007 9:25 PM

To: ap-gto@yahoogroups.com

Subject: [ap-gto] 600goto problem







I have a 600goto circa 2000, I think it is running keypad 3.06.

It tracks fine, my autoguider guides it fine with nice images, 2 star

alignment works fine, it slews and points with Starry night ascom

control no problem to whatever object I click on in Starry Night 6....



However, if I try to use the keypad to goto an object, star, M number

etc it acts like it is in the southern hemisphere saying the object is

below the horizon. I am locked on Vega and ask for M57... it says "41

degrees below horizon"??

I have my location set properly, time, date, N/S switch..

What could cause this? I must be missing something.

I also have a 900 goto and have not used this 600 for a year or so but

all the settings appear correct, could its memory (eprom?) be corrupted

or something?



Dale

direland@... mailto:direland%40drdale.com>











[Non-text portions of this message have been removed]



Contact Us
This Site's Privacy Policy
Google's privacy policies

S
e
n
i
o
r
T
u
b
e
.
o
r
g