Mon, 5 Nov 2001 16:23:48 -0500

 


----------------------------

Hi all, anyone can help me? I have changed my statics routes to OMPROUTE-OSPF, and I am using VIPA's. I hadn't any problems with 3 OSAS's, but with the fourth OSA I had problems, so I left static route for this OSA. My profile configuration with this static route is ............... DEVICE DOSAFNT_BELEC_PR LCS C00 LINK LOSAFNT_BELEC_PR ETHERNET 0 DOSAFNT_BELEC_PR ............... HOME ............... 192.168.40.25 LOSAFNT_BELEC_PR ............. GATEWAY ; ; ; Network First Hop Link Name Packet Size Subnet Mask Subnet Value 192.168.40.5 = LOSAFNT_BELEC_PR 4096 HOST My definition for this NON-OSPF interfase in the OMPROUTE configuration was ( now is comented) Interface IP_Address=192.168.40.25 Name=LOSAFNT_BELEC_PR Subnet_Mask=255.255.255.254 Destination_Addr=192.168.40.5; ; I am not using VIPA's with this interface. How do I have to write this interface? Because with this configuration doesn't work Thanks in advance. ---------------



----------------------------

Hi all, anyone can help me? I have changed my statics routes to OMPROUTE-OSPF, and I am using VIPA's. I hadn't any problems with 3 OSAS's, but with the fourth OSA I had problems, so I left static route for this OSA. My profile configuration with this static route is ............... DEVICE DOSAFNT_BELEC_PR LCS C00 LINK LOSAFNT_BELEC_PR ETHERNET 0 DOSAFNT_BELEC_PR ............... HOME ............... 192.168.40.25 LOSAFNT_BELEC_PR ............. GATEWAY ; ; ; Network First Hop Link Name Packet Size Subnet Mask Subnet Value 192.168.40.5 = LOSAFNT_BELEC_PR 4096 HOST My definition for this NON-OSPF interfase in the OMPROUTE configuration was ( now is comented) Interface IP_Address=192.168.40.25 Name=LOSAFNT_BELEC_PR Subnet_Mask=255.255.255.254 Destination_Addr=192.168.40.5; ; I am not using VIPA's with this interface. How do I have to write this interface? Because with this configuration doesn't work Thanks in advance. ---------------







----------------------------

Miguel, what problem's type do you having with the 4th OSA and your OSA is OSA-2 or OSA-Express ? OSAs work very good with OSPF and VIPA. Sirgio Freire IT-Consult Miguel Villar wrote: > Hi all, anyone can help me? > > I have changed my statics routes to OMPROUTE-OSPF, and > I am using VIPA's. I hadn't any problems with 3 OSAS's, but with > the fourth OSA I had problems, so I left static route for this OSA. > My profile configuration with this static route is > > ............... > DEVICE DOSAFNT_BELEC_PR LCS C00 > LINK LOSAFNT_BELEC_PR ETHERNET 0 DOSAFNT_BELEC_PR > ............... > HOME > ............... > 192.168.40.25 LOSAFNT_BELEC_PR > ............. > > GATEWAY > ; > ; > ; Network First Hop Link Name Packet Size Subnet Mask Subnet Value > 192.168.40.5 = LOSAFNT_BELEC_PR 4096 HOST > > My definition for this NON-OSPF interfase in the OMPROUTE configuration > was ( now is comented) > > Interface > IP_Address=192.168.40.25 > Name=LOSAFNT_BELEC_PR > Subnet_Mask=255.255.255.254 > Destination_Addr=192.168.40.5; > ; > I am not using VIPA's with this interface. > How do I have to write this interface? Because with this configuration > doesn't > work > > Thanks in advance. > ---------------



----------------------------

Miguel, what problem's type do you having with the 4th OSA and your OSA is OSA-2 or OSA-Express ? OSAs work very good with OSPF and VIPA. Sirgio Freire IT-Consult Miguel Villar wrote: > Hi all, anyone can help me? > > I have changed my statics routes to OMPROUTE-OSPF, and > I am using VIPA's. I hadn't any problems with 3 OSAS's, but with > the fourth OSA I had problems, so I left static route for this OSA. > My profile configuration with this static route is > > ............... > DEVICE DOSAFNT_BELEC_PR LCS C00 > LINK LOSAFNT_BELEC_PR ETHERNET 0 DOSAFNT_BELEC_PR > ............... > HOME > ............... > 192.168.40.25 LOSAFNT_BELEC_PR > ............. > > GATEWAY > ; > ; > ; Network First Hop Link Name Packet Size Subnet Mask Subnet Value > 192.168.40.5 = LOSAFNT_BELEC_PR 4096 HOST > > My definition for this NON-OSPF interfase in the OMPROUTE configuration > was ( now is comented) > > Interface > IP_Address=192.168.40.25 > Name=LOSAFNT_BELEC_PR > Subnet_Mask=255.255.255.254 > Destination_Addr=192.168.40.5; > ; > I am not using VIPA's with this interface. > How do I have to write this interface? Because with this configuration > doesn't > work > > Thanks in advance. > ---------------







----------------------------

Miguel, The subnet mask is 255.255.255.254 which implies a 2-host subnet. If the IP address of your link is 192.168.40.25 then shouldn't the Destination_Addr= be 192.168.40.24 instead of 192.168.40.5? Or perhaps the subnet mask is incorrect? Grant White Duke Energy Corp. Miguel Villar wrote: > Hi all, anyone can help me? > > I have changed my statics routes to OMPROUTE-OSPF, and > I am using VIPA's. I hadn't any problems with 3 OSAS's, but with > the fourth OSA I had problems, so I left static route for this OSA. > My profile configuration with this static route is > > ............... > DEVICE DOSAFNT_BELEC_PR LCS C00 > LINK LOSAFNT_BELEC_PR ETHERNET 0 DOSAFNT_BELEC_PR > ............... > HOME > ............... > 192.168.40.25 LOSAFNT_BELEC_PR > ............. > > GATEWAY > ; > ; > ; Network First Hop Link Name Packet Size Subnet Mask Subnet Value > 192.168.40.5 = LOSAFNT_BELEC_PR 4096 HOST > > My definition for this NON-OSPF interfase in the OMPROUTE configuration > was ( now is comented) > > Interface > IP_Address=192.168.40.25 > Name=LOSAFNT_BELEC_PR > Subnet_Mask=255.255.255.254 > Destination_Addr=192.168.40.5; > ; > I am not using VIPA's with this interface. > How do I have to write this interface? Because with this configuration > doesn't > work > > Thanks in advance. ---------------



----------------------------

Miguel, The subnet mask is 255.255.255.254 which implies a 2-host subnet. If the IP address of your link is 192.168.40.25 then shouldn't the Destination_Addr= be 192.168.40.24 instead of 192.168.40.5? Or perhaps the subnet mask is incorrect? Grant White Duke Energy Corp. Miguel Villar wrote: > Hi all, anyone can help me? > > I have changed my statics routes to OMPROUTE-OSPF, and > I am using VIPA's. I hadn't any problems with 3 OSAS's, but with > the fourth OSA I had problems, so I left static route for this OSA. > My profile configuration with this static route is > > ............... > DEVICE DOSAFNT_BELEC_PR LCS C00 > LINK LOSAFNT_BELEC_PR ETHERNET 0 DOSAFNT_BELEC_PR > ............... > HOME > ............... > 192.168.40.25 LOSAFNT_BELEC_PR > ............. > > GATEWAY > ; > ; > ; Network First Hop Link Name Packet Size Subnet Mask Subnet Value > 192.168.40.5 = LOSAFNT_BELEC_PR 4096 HOST > > My definition for this NON-OSPF interfase in the OMPROUTE configuration > was ( now is comented) > > Interface > IP_Address=192.168.40.25 > Name=LOSAFNT_BELEC_PR > Subnet_Mask=255.255.255.254 > Destination_Addr=192.168.40.5; > ; > I am not using VIPA's with this interface. > How do I have to write this interface? Because with this configuration > doesn't > work > > Thanks in advance. ---------------






S
e
n
i
o
r
T
u
b
e
.
o
r
g